Salut: què és el peu d’atleta?

Què és?

El “peu d’atleta” és una de les infeccions de la pell més freqüents. La produeixen uns fongs. És més habitual en adolescents i adults, mentre que els nens petits no en solen tenir. Es contrau per contagi, per això cal tenir cura de la higiene i els hàbits personals.

Quins símptomes presenta?

El “peu d’atleta” afecta els plecs que hi ha entre els dits dels peus, les plantes, de vegades el dors del peu, i en alguna ocasió pot aparèixer a les ungles. Es poden veure esquerdes als plecs i sol notar-se una forta olor típica “de peus”.

Com es transmet?

El contagi es produeix per contacte directe amb escames de pell que contenen fongs, o pels fongs presents al terra humit de dutxes i de piscines públiques, tovalloles, moquetes d’hotel, o fent servir mitjons i sabates d’altres persones. Què cal fer si apareixen les molèsties? Davant la sospita d’estar-ne afectat, cal consultar el metge, que indicarà el tractament que cal seguir. És molt important que les persones diabètiques que sospitin haver contret una infecció per fongs al peu vagin a la consulta. El tractament sol ser llarg, i alguns casos costen molt de guarir.

Com prevenir els fongs als peus?

Cal seguir un conjunt de mesures higièniques:

  • Higiene diària i profunda dels peus
  • Evitar la humitat a la pell i eixugar-se bé després de dutxar-se
  • Utilitzar tovalloles seques i no compartir-les amb altres persones
  • No utilitzar mitjons ni calçat d’altres persones
  • Canviar de calçat i de mitjons tantes vegades com sigui necessari
  • Utilitzar xancles o sabatilles de bany als vestuaris públics, dutxes o piscines
  • Si els peus suen molt, fer servir calçat transpirable i mitjons de cotó.

Comments (1)

Des de l'anyel Servei de Suport a la Vida Independent "Me'n vaig a casa" vol promocionar l'autonomia personal i la insercio social de la persona amb discapacitat intel·lectual fent possible l'oportunitat de decidir amb qui vol viure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


1 + 2 =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>